A házi sztracsatella elkészítése:
Első körben a tojássárgákat, a búzadarát, a cukrot az 1 liter tejben felfőzzük, kihűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.
Ami nagyon jó hír, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. A tejszínt verjük kemény habbá, majd reszeljünk bele fél tábla étcsokit, óvatosan keverjük össze. Én mindig egyszerű étcsokit veszek bele, tökéletes megteszi.
Ezt olvastad már? Nagymamám módszere: Így tedd el a főtt kukoricát télire
Egy jénai tál aljára letesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótákat, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab. Tetejére ráreszeljük a maradék fél tábla étcsokit.
Kiemelt: Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept