A felvert tejszínt a sárgájával fokozatosan keverjük össze, és egy spatula segítségével finom, lágy mozdulatokkal addig keverjük, amíg tökéletesen össze nem áll. Most megvan a fagylaltunk alapja, ami a tökéletes házi gyümölcsfagylalt, jelen esetben az eperhez kell. Adjuk hozzá a már elkészített eper smoothie-t, és óvatosan, keverjük addig, amíg homogén állagot nem kapunk.
Már csak annyit kell tennünk, hogy ezt a keveréket műanyag vagy üveg edénybe öntsük, és legalább 4 órán át a fagyasztóban tároljuk. Én inkább egy éjszakán át szoktam ott pihentetni. Tálalás előtt 5 perccel vegyük ki a fagyasztóból a fagyit, és hagyjuk kicsit felmelegedni, így könnyebben tudunk majd szedni belőle.
EPRES FINOMSÁGOK:
Sütés nélküli EPERTORTA recept, ez tényleg nagyon finom lett
Békebeli eperhab recept, anyukám sokszor készítette tavasszal