ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Hatlapost készítettem dupla adagban, még így is gyorsan elfogyott

Hatlapost készítettem dupla adagban, még így is gyorsan elfogyott
hirdetés

Hatlapost készítettem dupla adagban, még így is gyorsan elfogyott

A Hatlapos sütemény egy klasszikus édesség, amelyet különleges alkalmakra is gyakran készítenek. A vékony, puha lapokat finom kakaós vagy karamellás krémmel töltjük meg, ami garantáltan megédesíti a napot. A recept egy dupla adag, így nagyobb vendégsereg számára is szuper.

Hozzávalók a tésztához (dupla adag):

  • 1 kg liszt, szitálva
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 16 dkg zsír
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 csomag szalalkáli
  • Kb. 2,5 dl langyos tej
  • Csipet só

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Elmorzsoljuk benne a zsírt, hogy finom, morzsás állagot kapjunk.

A langyos tejben feloldjuk a szalalkálit, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásokat, a tejfölt, és az egészet alaposan összegyúrjuk.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt vékonyra nyújtjuk (40×32 cm), és sütőpapírral bélelt tepsi hátulján 180°C-on (alsó-felső sütés) kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

Amikor a lapok megsültek, még melegen késsel alájuk vágunk, hogy könnyen le tudjuk venni őket a tepsi hátuljáról. A lapokat egymásra helyezhetjük, mindig takarjuk le őket, hogy puhák maradjanak.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!