Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Hatlapost készítettem dupla adagban, még így is gyorsan elfogyott

Hatlapost készítettem dupla adagban, még így is gyorsan elfogyott
hirdetés

Hatlapost készítettem dupla adagban, még így is gyorsan elfogyott

A Hatlapos sütemény egy klasszikus édesség, amelyet különleges alkalmakra is gyakran készítenek. A vékony, puha lapokat finom kakaós vagy karamellás krémmel töltjük meg, ami garantáltan megédesíti a napot. A recept egy dupla adag, így nagyobb vendégsereg számára is szuper.

Hozzávalók a tésztához (dupla adag):

  • 1 kg liszt, szitálva
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 16 dkg zsír
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 csomag szalalkáli
  • Kb. 2,5 dl langyos tej
  • Csipet só

Elkészítés:

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Elmorzsoljuk benne a zsírt, hogy finom, morzsás állagot kapjunk.

A langyos tejben feloldjuk a szalalkálit, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojásokat, a tejfölt, és az egészet alaposan összegyúrjuk.

A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt vékonyra nyújtjuk (40×32 cm), és sütőpapírral bélelt tepsi hátulján 180°C-on (alsó-felső sütés) kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

Amikor a lapok megsültek, még melegen késsel alájuk vágunk, hogy könnyen le tudjuk venni őket a tepsi hátuljáról. A lapokat egymásra helyezhetjük, mindig takarjuk le őket, hogy puhák maradjanak.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!