hirdetés
Ha így készíted, a csirkemáj új értelmet nyer, és garantáltan imádni fogod
Vannak ételek, amelyek már az illatukkal rabul ejtenek, és ez a sonkába tekert csirkemáj rozmaring nyárson pontosan ilyen.
Gyerekkoromban a csirkemáj nálunk mindig is a vasárnapi ebédek egyik kedvence volt, de sosem készítettük ilyen formában. Aztán egyszer egy grillpartin megkóstoltam a rozmaring nyárson sütött változatot, és teljesen beleszerettem. A rozmaring nemcsak ízt ad, hanem a húsba szívódva különleges, füstös-fűszeres aromát is kölcsönöz az ételnek.
Ez a recept gyorsan elkészül, mégis különleges, ráadásul serpenyőben és grillen is tökéletesen működik. Ha szereted az egyszerű, finom ételeket, akkor ezt ki kell próbálnod!
Sonkába tekert csirkemáj rozmaring nyárson
Hozzávalók (4 főre):
- 12 db csirkemáj
- 12 szelet hajszálvékony sonka (pl. serrano, prosciutto vagy jó minőségű füstölt sonka)
- 3 szál rozmaring
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál lestyán
- 1 evőkanál kacsazsír
A cikk folytatásért nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!