ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Gyümölcsös pite recept: Így készül a 2. kedvenc desszertem

hirdetés

Íme az elkészítés módja:

  1. Először melegítsd elő a sütőt a megfelelő hőfokra.
  2. Egy tálban válaszd szét a tojások sárgáját és fehérjét. Verd a fehérjéket kemény habbá. Adj hozzá cukrot és verd tovább, amíg kemény habot nem kapsz.
  3. Adj hozzá fokozatosan a sárgájákat, és verj tovább, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Keverd hozzá az olajat és alaposan keverd össze.
  4. Ezután add hozzá a szénsavas vizet vagy tejet és a vaníliás cukrot. Keverd össze alaposan, amíg az összes összetevő jól el nem keveredik. Add hozzá a lisztet, amibe a sütőport is beletetted. Keverd addig, amíg egy homogén, csomómentes masszát nem kapsz.
  5. Olajozd ki és béleld ki sütőpapírral a tepsit. Öntsd bele az alapot a tepsibe. Rakd rá a megmosott és felvágott gyümölcsöket úgy, hogy befedjék az alapot.
  6. Tedd a tepsit előmelegített sütőbe, és süsd kb. 45 percig, amíg a pite szép aranybarnára sül.
  7. Amikor a pite elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni. Opcionálisan megszórhatod porcukorral a pite tetejét szebb megjelenésért.
  8. Végül vágd fel szeletekre a pitét, és tálald szeretteiddel.

Ezek is érdekelhetnek:Házi sajt fillérekből és csak 3 hozzávaló, mi már a boltban sosem veszünk

Ez a gyümölcsös pite tökéletes választás egy finom és egészséges desszertnek. Használhatsz különféle gyümölcsöket az ízlésed és a szezon szerint. Biztos lehetsz benne, hogy mindenki nagyra fogja értékelni ezt a pitét. Ne felejtsd el megosztani az információkat a csoportokban, hogy mások is örömmel készítsék el ezt a csodálatos desszertet!

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!