Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjük, félre húzzuk és kevés pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Belerakjuk a felkockázott burgonyát és a felcsíkozott káposztaleveleket, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fűszerezzük. Fedő alatt, alacsony hőfokon b. 30 percig főzzük. Mikor a zöldségek már megpuhultak, hozzáadjuk a felszeletelt virslit és további 3-4 percig főzzük. Közben habarást készítünk, a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, a levesből 1-2 merőkanálnyit hozzámerünk, elkeverjük és a leveshez öntjük. Tovább főzzük még néhány percig és már el is készült.
Panni Nagyné konyhájából
Forrás: bidista
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik