ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Fiatal kakas pörkölt recept, egyik nagy kedvencünk, nem tudjuk megunni

hirdetés

Fiatal kakas pörkölt recept, egyik nagy kedvencünk, nem tudjuk megunni

A kakaspörkölt a magyar konyha egyik tradicionális és különleges fogása, melyet gyakran ünnepi alkalmakkor készítenek. Ez az étel nemcsak a hagyományok őrzője, hanem az ízek gazdagságának tökéletes példája is. A háztáji kakas húsának markáns íze és a lassú főzés során összeérő fűszerek harmonikus elegye garantálja, hogy minden falat valódi gasztronómiai élmény legyen.

Ajánló: A falusi háziasszonyok erre esküsznek: így készül az eredeti krumplis tészta

Hozzávalók

  • 2,5 kg háztáji kakas (1 egész)
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír (vagy mangalicazsír)
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl száraz vörösbor (vagy szűrt víz)
  • 2 teáskanál só (ízlés szerint)
  • Fekete bors ízlés szerint
  • 3 teáskanál zsálya (opcionális)
  • 1 csokor kakukkfű (opcionális)
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény (opcionális)

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!