hirdetés
Fiatal kakas pörkölt recept, egyik nagy kedvencünk, nem tudjuk megunni
A kakaspörkölt a magyar konyha egyik tradicionális és különleges fogása, melyet gyakran ünnepi alkalmakkor készítenek. Ez az étel nemcsak a hagyományok őrzője, hanem az ízek gazdagságának tökéletes példája is. A háztáji kakas húsának markáns íze és a lassú főzés során összeérő fűszerek harmonikus elegye garantálja, hogy minden falat valódi gasztronómiai élmény legyen.
Ajánló: A falusi háziasszonyok erre esküsznek: így készül az eredeti krumplis tészta
Hozzávalók
- 2,5 kg háztáji kakas (1 egész)
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír (vagy mangalicazsír)
- 3 evőkanál fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 2 db babérlevél
- 2 dl száraz vörösbor (vagy szűrt víz)
- 2 teáskanál só (ízlés szerint)
- Fekete bors ízlés szerint
- 3 teáskanál zsálya (opcionális)
- 1 csokor kakukkfű (opcionális)
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény (opcionális)
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!