Zöldségek mint természetes sűrítőanyag
Az egyik legkedveltebb, legjobb és legegészségesebb módszer a zöldségek használata sűrítésre. Pürésített zöldségekkel is sűríthetünk, főleg ha leveseket vagy pörkölt jellegű ételeket készítünk. Szószoknál is jól működik, leginkább akkor, ha nem törekszünk extrán sima, homogén állagra. A reszelt burgonya, cukkini vagy sütőtök remek sűrítőanyag lehet és sok esetben még hozzá is tesz új ízeket az ételekhez.
Ajánló: A sztárszakács 7 titka: Így lesz tökéletes a palacsinta
A burgonya keményítőt enged a szószba és besűríti azt, míg a cukkini és a sütőtök finom édességet és krémességet ad hozzá. Ha van egy zöldségalapú szószod, csak adj hozzá többet ugyanabból a zöldségből, hogy a szósz a kívánt állagú legyen.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!