Pogácsa
A legtöbb recept sütőmargarint, vagy házi vajat ír a pogácsába zsiradékként, de nagyszüleink még sültzsírt tettek bele, ettől pedig a pogácsa sokkal puhább, és ezerszer finomabb lett. Ha a felsoroltak helyett hurkazsírt teszel a tésztába, isteni finom pogácsa kerülhet az asztalra a nap végén.
Főtt ételekhez is tökletes!
Ha mégiscsak megmarad a hurkazsír a vacsora után, és kihült, érdemes megolvasztani, ami a tepsi alján maradt, és betenni a hűtőbe, mert így később bármihez jól fel lehet használni. Felhasználhatod például lecsóhoz, de egyes sültekhez is különleges ízt ad a zsírja. Ha burgonyát készítesz köretnek, forgasd a hurkazsírba még nyersen a krumpli darabokat, úgy süsd ki őket a tepsiben, garantált a repeta és az újrasütés utána.
Sok praktika van arra, hogyan előzzük meg a hurka szétrepedését szétdurranását sütés közben. Egyesek szerint meg kell szurkálni pár helyen és akkor nem fog szétpukkanni. Mások szerint be kell kenni egy kis zsírral, az a titka. Mi most mutatunk egy módszert, ami garantáltan hatásos! Ha így készíted el, biztosra mehetsz, hogy mindig tökéletesen sikerül majd! A legjobb praktikákat itt találod!
Ezt olvastad már? 5 súlyos hiba, amit a legtöbb háziasszony elkövet hurka sütés közben