Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ezért ne öntsd ki a hurka zsírját! Így használd fel a zsírt mesterien

Ezért ne öntsd ki a hurka zsírját
hirdetés

Pogácsa

A legtöbb recept sütőmargarint, vagy házi vajat ír a pogácsába zsiradékként, de nagyszüleink még sültzsírt tettek bele, ettől pedig a pogácsa sokkal puhább, és ezerszer finomabb lett. Ha a felsoroltak helyett hurkazsírt teszel a tésztába, isteni finom pogácsa kerülhet az asztalra a nap végén.

Főtt ételekhez is tökletes!

Ha mégiscsak megmarad a hurkazsír a vacsora után, és kihült, érdemes megolvasztani, ami a tepsi alján maradt, és betenni a hűtőbe, mert így később bármihez jól fel lehet használni. Felhasználhatod például lecsóhoz, de egyes sültekhez is különleges ízt ad a zsírja. Ha burgonyát készítesz köretnek, forgasd a hurkazsírba még nyersen a krumpli darabokat, úgy süsd ki őket a tepsiben, garantált a repeta és az újrasütés utána.

Sok praktika van arra, hogyan előzzük meg a hurka szétrepedését szétdurranását sütés közben. Egyesek szerint meg kell szurkálni pár helyen és akkor nem fog szétpukkanni. Mások szerint be kell kenni egy kis zsírral, az a titka. Mi most mutatunk egy módszert, ami garantáltan hatásos! Ha így készíted el, biztosra mehetsz, hogy mindig tökéletesen sikerül majd! A legjobb praktikákat itt találod!

Ezt olvastad már? 5 súlyos hiba, amit a legtöbb háziasszony elkövet hurka sütés közben

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!