Kukorica keményítő
A kukoricakeményítővel feljavított mártás, pont olyan finom lesz, mint a hagyományos lisztel készült, és a liszt és gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A legfontosabb, hogy mindig hideg vízben, vagy növény alapú tejben alaposan keverjük el a keményítőt. A meleg folyadék azért nem ajánlott, mert abban könnyen összecsomósodhat a keményítő. Lényeges a víz és a keményítő egyenlő arányú használata, ami a szósz mennyiségétől is függ.
Ha például egy vagy két kanál folyadékot használunk, akkor ugyanannyi keményítőt tegyünk bele. A már jól összedolgozott péphez adjunk egy-két kanállal a sűríteni kívánt szószból és ezzel is keverjük össze. Amikor már szép csomómentes, öntsük az alapléhez, és folyamatos kevergetés mellett főzzük a kívánt sűrűségűre.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!