Elkészítés
A lisztet, porcukrot, sütőport és vaníliás cukrot keverd össze egy nagy tálban. A kockára vágott vajat dolgozd el a lisztes keverékkel, amíg morzsalékos állagú nem lesz. Reszeld bele a narancsok és citromok héját, majd a tojássárgákkal gyúrd össze a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz.
A kész tésztát folpackba csomagolva pihentesd legalább 1 órán át a hűtőben. Ha időd engedi, akár egy éjszakára vagy két napra is pihenhet – ettől még omlósabb lesz.
Vedd ki a tésztát a hűtőből, és kisebb adagokban nyújtsd 3-4 mm vastagságúra. Tetszőleges formával szaggasd ki, a fele adag közepét pedig lyukasra is szaggathatod, hogy ezek lesznek a linzer tetejei.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on, alsó-felső sütés módban süsd 10 percig. Amikor a szélek enyhén színesedni kezdenek, kiveheted a sütőből.
Miután a linzerek kihűltek, kend meg a lyuk nélküli alsó feleket lekvárral, és illeszd rá a lyukas tetejét. Ha szeretnéd, szórj porcukrot a tetejére.
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne