Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a tökéletes fonott kalács titka nagyi receptje alapján

Ez a tökéletes fonott kalács titka nagyi receptje alapján
hirdetés

Miután megkelt, borítsd enyhén lisztezett felületre, és oszd annyi egyenlő darabra, ahány szálból fonni szeretnéd a kalácsot. Gömbölyítsd a darabokat, majd takard le őket és hagyd 10-15 percig pihenni.

Pihentetés után sodord meg a tésztagombócokat hosszúkásra, szórd meg finoman liszttel, majd fond meg a kalácsot tetszés szerint.

A megformázott kalácsot azonnal kend le egy felvert tojással, és hagyd ismét 30-40 percig kelni, amíg ismét megnő.

Közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A megkelt kalácsot ismét kend le tojással, majd tedd a forró sütőbe. 10 perc után csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és süsd további 35-40 percig, amíg aranybarnára nem sül.

A kész kalácsot tedd egy rácsra, és hagyd kihűlni, mielőtt felszeleteled.

    Jó étvágyat a frissen sült, illatos kalácshoz!

    Ez is érdekelhet: Egy kis pihe puha sült oldalas készült nálunk

    3 / 3

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!