Miután megkelt, borítsd enyhén lisztezett felületre, és oszd annyi egyenlő darabra, ahány szálból fonni szeretnéd a kalácsot. Gömbölyítsd a darabokat, majd takard le őket és hagyd 10-15 percig pihenni.
Pihentetés után sodord meg a tésztagombócokat hosszúkásra, szórd meg finoman liszttel, majd fond meg a kalácsot tetszés szerint.
A megformázott kalácsot azonnal kend le egy felvert tojással, és hagyd ismét 30-40 percig kelni, amíg ismét megnő.
Közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A megkelt kalácsot ismét kend le tojással, majd tedd a forró sütőbe. 10 perc után csökkentsd a hőmérsékletet 180°C-ra, és süsd további 35-40 percig, amíg aranybarnára nem sül.
A kész kalácsot tedd egy rácsra, és hagyd kihűlni, mielőtt felszeleteled.
Jó étvágyat a frissen sült, illatos kalácshoz!
Ez is érdekelhet: Egy kis pihe puha sült oldalas készült nálunk