Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a tökéletes fonott kalács titka nagyi receptje alapján

Ez a tökéletes fonott kalács titka nagyi receptje alapján
hirdetés

Elkészítés:

Ha géppel készíted, csak egyszerűen mérd bele a szoba-hőmérsékletű alapanyagokat a keverőtálba. Kézi dagasztás esetén először a lisztet egy nagy tálba szitáld, majd keverd össze a sóval és cukorral.

A liszt közepén készíts mélyedést, ide üsd bele a tojást és a tojássárgáját. Add hozzá a tejszínt és a tejet, végül morzsold bele az élesztőt. Kezdd el dagasztani a tésztát, először a tálban, majd amikor már összeáll, tedd át egy lisztezett felületre.

Ajánló: Ettől a trükktől lesz igazán pihe puha a palacsinta, akár egy piskóta

A tésztát kb. 10-15 percig gyúrd erőteljes mozdulatokkal, amíg sima, rugalmas és fényes felületű nem lesz. Akkor van kész, ha már nem ragad sem a kezedhez, sem a munkalaphoz.

A bedagasztott tésztát tedd egy tiszta tálba, takard le, és hagyd 30-35 percig kelni szobahőmérsékleten, amíg a duplájára nő.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!