Elkészítés:
Ha géppel készíted, csak egyszerűen mérd bele a szoba-hőmérsékletű alapanyagokat a keverőtálba. Kézi dagasztás esetén először a lisztet egy nagy tálba szitáld, majd keverd össze a sóval és cukorral.
A liszt közepén készíts mélyedést, ide üsd bele a tojást és a tojássárgáját. Add hozzá a tejszínt és a tejet, végül morzsold bele az élesztőt. Kezdd el dagasztani a tésztát, először a tálban, majd amikor már összeáll, tedd át egy lisztezett felületre.
Ajánló: Ettől a trükktől lesz igazán pihe puha a palacsinta, akár egy piskóta
A tésztát kb. 10-15 percig gyúrd erőteljes mozdulatokkal, amíg sima, rugalmas és fényes felületű nem lesz. Akkor van kész, ha már nem ragad sem a kezedhez, sem a munkalaphoz.
A bedagasztott tésztát tedd egy tiszta tálba, takard le, és hagyd 30-35 percig kelni szobahőmérsékleten, amíg a duplájára nő.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!