Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a tökéletes bakonyi sertésszelet titka: így készül

hirdetés

Ez a tökéletes bakonyi sertésszelet titka: így készül

A bakonyi sertésszelet a magyar konyha egyik ikonikus fogása, amelyet gyakran fogyasztanak házi galuskával vagy pergős rizzsel. Én most egyszerű tésztával ettem.

10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban

Gyermekkoromban a nagymamám készítette el gyakran, és emlékszem, hogy a sűrű, tejfölös szaftot mindig frissen szaggatott galuskával kínálta.

A „bakonyi” név a régi szakácskönyvekben és gasztroírásokban a gombával és tejfölös habarással készülő ételekre utal.

Hozzávalók (4 személyre)

A bakonyihoz:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 3 fej hagyma
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 darab hegyes-erős paprika
  • 1 darab paradicsom
  • Ízlés szerint só és bors
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 dl víz
  • Kevés olaj
  • 1 ek. liszt
  • 3 dl tejföl

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!