Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a savanyú levesek királya: Erdélyi csorbaleves recept

hirdetés

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd egyenletes kockákra vágjuk. Egy nagyobb lábasban az olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, és néhány percig együtt pirítjuk őket. Felöntjük 2 liter vízzel, majd hozzáadjuk a friss lestyánt.

A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, az átnyomott fokhagymával, és ízlés szerint sóval és borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk a keverékből, és óvatosan a levesbe tesszük.

A levest lassú tűzön, gyöngyözve főzzük kb. 40-45 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk, folyamatos keverés mellett. A leves sűrűsödéséig főzzük, de már ne forraljuk.

Végül a tűzről levéve hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, amely frissességet és kellemes savanykás ízt kölcsönöz a levesnek.

Ezt ki kell próbálnod: egyszerű, gyors és zseniális vacsora ötlet

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!