hirdetés
Ez a savanyú levesek királya: Erdélyi csorbaleves recept
Gyakran szoktam csorbalevest készíteni, mert mi nagyon szeretjük. Főleg mikor hideg van, akkor nagyon jól esik egy meleg leves, ezért mostanában egyre gyakrabban főzök. Egyszerűen imádjuk!
Ajánló: Zalai kelt palacsinta tészta recept, én mindig így készítem
Hozzávalók:
Zöldségekhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 fej karalábé
- 0,5 fej zeller
A leveshez:
- 3 ek olaj
- 1 marék friss lestyán
- 2 liter víz
A húsgombócokhoz:
- 30 dkg darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma (átnyomva)
- Só és bors ízlés szerint
A habaráshoz és ízesítéshez:
- 2 ek liszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 db citrom (leve)
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!