ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Erdélyi háziasszonyok elárulták: Ez a roppanós házi kovászos uborka féltve őrzött titka

Ez a roppanós házi kovászos uborka féltve őrzött titka
hirdetés

Az uborkákat is jól tisztítsd meg, a legjobb, ha 10-15 percre vízbe áztatod, majd körömkefével megdörzsölöd, a végeket pedig vágd le. Kostóld vagy nyald meg, nehogy keserű legyen, mert akkor tönkreteszi az egész savanyúságot. Érdemes hosszában bevagdosni, hogy a lé átjárja. Forralj fel három liter vizet, keverd hozzá a sót, majd hűtsd pár percig.

Ajánló: Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka

Így készül a tökéletes roppanós kovászos uborka

Egy üveg aljára tegyél egy csokor kaprot, szórd hozzá a borsot, tedd hozzá a fokhagyma felét, majd szépen rendezd el az uborkákat. Rakd a tetejére a másik csokor kaprot és a maradék fokhagymát, majd öntsd le a sós vízzel. Tegyél rá akkora szelet kenyeret, hogy beleférjen az üvegbe. Az a legjobb, ha kovászos ugyanis ebben biztosan van élesztő, aminek erjedése elengedhetetlen a tökéletes, roppanós uborka elkészítéséhez.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!