Az uborkákat is jól tisztítsd meg, a legjobb, ha 10-15 percre vízbe áztatod, majd körömkefével megdörzsölöd, a végeket pedig vágd le. Kostóld vagy nyald meg, nehogy keserű legyen, mert akkor tönkreteszi az egész savanyúságot. Érdemes hosszában bevagdosni, hogy a lé átjárja. Forralj fel három liter vizet, keverd hozzá a sót, majd hűtsd pár percig.
Ajánló: Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka
Így készül a tökéletes roppanós kovászos uborka
Egy üveg aljára tegyél egy csokor kaprot, szórd hozzá a borsot, tedd hozzá a fokhagyma felét, majd szépen rendezd el az uborkákat. Rakd a tetejére a másik csokor kaprot és a maradék fokhagymát, majd öntsd le a sós vízzel. Tegyél rá akkora szelet kenyeret, hogy beleférjen az üvegbe. Az a legjobb, ha kovászos ugyanis ebben biztosan van élesztő, aminek erjedése elengedhetetlen a tökéletes, roppanós uborka elkészítéséhez.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!