Elkészítés
Az epres tiramisu elkészítéséhez a megmosott, szárazra törölt és felkockázott epret narancslével és a porcukor felével kb. 10 perc alatt sűrű raguvá főzzük, majd félretesszük.
A tejszínt a maradék porcukorral és a vaníliaaromával lassú tűzön felfőzzük, majd lehűtjük, és összekeverjük a mascarponéval.
A babapiskótákat megforgatjuk a kihűlt eperraguban, majd az egyik felüket egy tál aljába sorakoztatjuk. Meglocsoljuk még egy kis eperraguval és két merőkanál mascarponés krémmel. Ezután rárakjuk az epres babapiskóta másik felét, és leöntjük egy újabb adag krémmel.
A tetejét megkenjük a gyümölcsraguval, és feldíszítjük felkarikázott eperrel. Fogyasztás előtt egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik