ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ez a legjobb kovászos uborka recept télire

hirdetés

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, beletesszük a sót. Közben szivaccsal minden egyes uborkát többször átdörzsölünk, átmosunk.

Az üvegek aljára tesszük a szőlőhajtást, a zöld szőlőfürtöt, egy csomag öreg, fás szárú kaprot, a fokhagymagerezdek negyedét, a fűszerek negyedét (amennyiben használunk). Kapor mindenképp kell, azt nem hagyhatjuk ki.

Erre jönnek állítva a két oldalról felsliccelt uborkák szorosan egymás mellé. Közéjük dugjuk a torma negyedrészét.

Megszórjuk a fűszerek következő adagjával, majd az újabb csomag kapor, a szőlőhajtás, fokhagyma következik, s újra a felsliccelt uborkák szorosan egymás mellé, a maradék tormával.

A tetejére tesszük a szelet kenyeret, s ráöntjük a visszahűtött sós levet, hogy ellepje a kenyérszeletünket.

A maradék vizet félre tesszük, a lé pótlására.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!