Elkészítés:
A vizet felforraljuk, beletesszük a sót. Közben szivaccsal minden egyes uborkát többször átdörzsölünk, átmosunk.
Az üvegek aljára tesszük a szőlőhajtást, a zöld szőlőfürtöt, egy csomag öreg, fás szárú kaprot, a fokhagymagerezdek negyedét, a fűszerek negyedét (amennyiben használunk). Kapor mindenképp kell, azt nem hagyhatjuk ki.
Erre jönnek állítva a két oldalról felsliccelt uborkák szorosan egymás mellé. Közéjük dugjuk a torma negyedrészét.
Megszórjuk a fűszerek következő adagjával, majd az újabb csomag kapor, a szőlőhajtás, fokhagyma következik, s újra a felsliccelt uborkák szorosan egymás mellé, a maradék tormával.
A tetejére tesszük a szelet kenyeret, s ráöntjük a visszahűtött sós levet, hogy ellepje a kenyérszeletünket.
A maradék vizet félre tesszük, a lé pótlására.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!