Elkészítés:
A disznóhúst kisebb darabokra vágjuk, hogy mindenféle rész (bőrös, száraz, csontos) szépen elférjen az edényben. Egy nagy fazékban sertészsírt hevítünk, majd a feldarabolt hagymát aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a darabolt húst, és alaposan átforgatjuk a hagymás zsíron. Megszórjuk szemes borssal, hozzáadjuk a babérleveleket és egy kevés delikátot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a savanyú káposztát, és az egészet készre főzzük. A káposztát nem kell előre kimosni, hogy megőrizze savanykás ízét, de ha enyhébb ízt szeretnél, öblítsd át.
A főzés vége felé a vizet nagy részben elfőzzük róla, hogy az étel sűrűbb állagú legyen. Ekkor kóstoljuk meg, és ízesítjük még sóval, borssal, illetve csípős paprikával ízlés szerint.
Frissen, melegen tálaljuk. Kiváló választás mellé egy szelet puha kenyér vagy friss házi cipó.