Ez a krumplis bokolyi mindenkit lenyűgöz – a maradék burgonya legjobb felhasználása
Van úgy, hogy a tegnapi ebédről vagy vacsoráról megmarad némi burgonyapüré, és ilyenkor jöhet jól egy igazán különleges, mégis egyszerű recept, amit szeretnék most megosztani veletek.
Gyerekkorom egyik kedvenc étele volt a krumplis bokolyi – ez egy roma krumplis pogácsa, amit számtalan módon lehet fogyasztani. Bár lehet, hogy nem mindenkinek fog tetszeni ez a hagyományos finomság, mégis érdemes kipróbálni, hiszen nagyon ízletes és sokoldalú. Egy kis nosztalgia és kísérletezés, ami egy egyszerű hozzávalóból is csodát varázsol az asztalra.
Ez is érdekelhet:
Így készül a világ legkrémesebb krumplipüréje a francia háziasszonyok szerint
Méteres kalács nagymamám receptes könyvéből – most te is könnyedén elkészítheted
Ha van otthon maradék püré vagy tört burgonya, akkor ez egy nagyszerű mód arra, hogy ne vesszen kárba! Nézzük, hogyan készül:
Hozzávalók:
- 400 g burgonyapüré (vagy tört burgonya)
- 500 g liszt
- Fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál házi zsír
- Só ízlés szerint
- Zsiradék a sütéshez: disznózsír, kolbászzsír, libazsír – ami éppen kéznél van
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!