ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ez a kedvenc, omlós forgácsfánk receptem, gyakran készítem

hirdetés

Elkészítés:

Szitáljuk a lisztet egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a sütőport, szódabikarbónát, kristálycukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót. Keverjük jól össze. Morzsoljuk el benne a margarint, hogy a tészta finom morzsás állagú legyen.

Adjuk hozzá a tejfölt és a tojásokat, majd az egészet alaposan gyúrjuk össze, amíg sima tésztát nem kapunk. Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságú téglalappá.

Derelyevágóval vagy késsel vágjunk belőle két ujjnyi széles csíkokat, majd ezekből rombusz alakú darabokat formáljunk. A közepükbe vágjunk egy kis bevágást, és az egyik sarkot húzzuk át ezen a nyíláson. Melegítsünk közepesen forró olajat, és süssük benne a fánkokat aranybarnára.

A megsült fánkokat forgassuk porcukorba, és már tálalhatjuk is ezt az ízletes, omlós finomságot.

    Jó étvágyat!

    Forrás: Károly Körmendi

    Öntött túrós, nem kell tésztát nyújtani, nagyon egyszerű, ezt még a hőségben is megsütöm, mert az unokám kedvence

    Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!