hirdetés
A narancshéj- és szegfűszegfőzelék elkészítése
Hozzávalók:
- 2 narancs héja
- 5 egész szegfűszeg
- 1 csésze (kb. 250 ml) víz
Módszer:
Kezdje a narancshéj alapos megmosásával, hogy eltávolítsa az esetleges peszticideket vagy szennyeződéseket. Finoman szárítsa meg őket.
Egy kis lábasban forraljuk fel a vizet.
A megtisztított narancshéjat és szegfűszeget óvatosan a forrásban lévő vízhez adjuk, majd azonnal lassú tűzre vesszük.
Hagyja a keveréket gyengéden, alacsony lángon hatni körülbelül 15 percig, felszabadítva az ízeket.
Miután elérte a kívánt erősséget, szűrje le egy csészébe, dobja el a héját és a szegfűszeget.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!