Elkészítés
A szilvás gombóc tésztáját hasonlóan elkészíthetjük, mint a burgonyametéltet, tojás nem szükséges hozzá. Első lépés, hogy a szilvát alaposan megmossuk és teljesen megszárítjuk. Ha megfelelően érettek szilváink, nincs szükség cukorra sem. A szilvát kimagozzuk és így már előkészítve használjuk fel a gombócokhoz.
Ajánló: A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz
Fontos, hogy a cukrot csak közvetlenül a gombóc készítése előtt teszünk a mag helyére a szilvába. Mielőtt a gombócok készítéséhez kezdenénk, vizet teszünk fel a kifőzéshez. A gombóc kifőzéséhez egy lábasba tegyük a vizet, ne fazékba, hogy a gombócok az edényben főzés közben egymás mellett legyenek. Egy már előre belisztezett deszkán a tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, nyújtás közben megemelgetjük és egy kis lisztet szórunk alá, a felületét is lisztezzük.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!