Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a fahéjas szilvás gombóc titka, ha így készíted mindenki ódákat zeng majd róla

Ez a fahéjas szilvás gombóc titka
hirdetés

Elkészítés

A szilvás gombóc tésztáját hasonlóan elkészíthetjük, mint a burgonyametéltet, tojás nem szükséges hozzá. Első lépés, hogy a szilvát alaposan megmossuk és teljesen megszárítjuk. Ha megfelelően érettek szilváink, nincs szükség cukorra sem. A szilvát kimagozzuk és így már előkészítve használjuk fel a gombócokhoz.

Ajánló: A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz

Fontos, hogy a cukrot csak közvetlenül a gombóc készítése előtt teszünk a mag helyére a szilvába. Mielőtt a gombócok készítéséhez kezdenénk, vizet teszünk fel a kifőzéshez. A gombóc kifőzéséhez egy lábasba tegyük a vizet, ne fazékba, hogy a gombócok az edényben főzés közben egymás mellett legyenek. Egy már előre belisztezett deszkán a tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, nyújtás közben megemelgetjük és egy kis lisztet szórunk alá, a felületét is lisztezzük.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!