3. Szegedi szalámi
A Szegedi szalámi sertéshúsból készült, lassan füstölt, hengeres tradicionális kolbász. A szalámi egyik végén lekerekített, a végén vékony, ahonnan akasztották, kívül pedig nemes penész borítja. Könnyen szeletelhető, és hosszától függően többféle változatban kapható: normál (54 cm), midi (36 cm), turista (19 cm) és mini (16 cm).
A szegedi szalámit egy évnél idősebb sertésből kell készíteni, amelyet Magyarországon Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Baranya megyében nevelnek és vágnak. Ezenkívül sót és fűszerkeveréket adnak a szalámihoz, amely legalább 90 napig érlelődik, mielőtt fogyasztásra készen állna. A Magyarországra érkező turisták imádják és gyakran visznek haza magukkal ajándékba is ebből a finom magyar ételből.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!