Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a 10 legfinomabb magyar étel a külföldiek szerint

legfinomabb magyar etel
hirdetés

3. Szegedi szalámi

A Szegedi szalámi sertéshúsból készült, lassan füstölt, hengeres tradicionális kolbász. A szalámi egyik végén lekerekített, a végén vékony, ahonnan akasztották, kívül pedig nemes penész borítja. Könnyen szeletelhető, és hosszától függően többféle változatban kapható: normál (54 cm), midi (36 cm), turista (19 cm) és mini (16 cm).


A szegedi szalámit egy évnél idősebb sertésből kell készíteni, amelyet Magyarországon Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Baranya megyében nevelnek és vágnak. Ezenkívül sót és fűszerkeveréket adnak a szalámihoz, amely legalább 90 napig érlelődik, mielőtt fogyasztásra készen állna. A Magyarországra érkező turisták imádják és gyakran visznek haza magukkal ajándékba is ebből a finom magyar ételből.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

8 / 10

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!