5. Fánk
A fánkot sok országban sokféleképpen készítik, de hazánkban is egy nagyon közkedvelt étel, mind a magyarok, mind a turisták számára. Ezeket a péksüteményeket hagyományosan kelt tésztával készítik, amelyet kívülről aranybarnára és ropogósra sütnek, belül pedig puha, könnyű és légies marad.
Ez is érdekelhet: A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz
Bár a fánk simán is elkészíthető, leggyakrabban lekvárral, vaníliás vagy csokoládé pudinggal töltik meg vagy öntik a tetejére, míg a tetejét általában porcukorral vagy csokoládéval diszítik. A fánk készítés eredete a 9. századra nyúlik vissza, a német nyelvű receptek pedig már a 14. században is megtalálhatóak voltak.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!