hirdetés
2. Az alapos tisztítás elengedhetetlen
A friss uborkákat hideg víz alatt alaposan sikáld meg, akár egy zöldségtisztító kefével is. A nagyi egyik bevált trükkje, hogy az uborkát 1-2 órára hideg vízbe áztatja, hogy minden szennyeződés leázzon, és még roppanósabb legyen a végeredmény.
3. Miben érleld az uborkát?
A kovászos uborka nagyobb üvegben készül a legjobban – egy 5 literes üveg a legjobb választás! Minél több uborkát teszel bele, annál intenzívebb lesz az íze.
Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned
4. Fűszerezd ízlés szerint!
A só és a kapor a hagyományos alapfűszerek, de érdemes bátran kísérletezni! Íme néhány népszerű ízesítő:
- Fokhagyma (ne túl sokat, mert keserű lehet!)
- Babérlevél
- Koriander
- Mustármag
- Fekete bors
- Torma
- Meggyfalevél (különleges ízt ad)
A cikk folytatásért nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!