Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ettől lesz igazán ropogós a kovászos uborka – a legtöbben elrontják

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés

2. Az alapos tisztítás elengedhetetlen

A friss uborkákat hideg víz alatt alaposan sikáld meg, akár egy zöldségtisztító kefével is. A nagyi egyik bevált trükkje, hogy az uborkát 1-2 órára hideg vízbe áztatja, hogy minden szennyeződés leázzon, és még roppanósabb legyen a végeredmény.

3. Miben érleld az uborkát?

A kovászos uborka nagyobb üvegben készül a legjobban – egy 5 literes üveg a legjobb választás! Minél több uborkát teszel bele, annál intenzívebb lesz az íze.

Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned

4. Fűszerezd ízlés szerint!

A só és a kapor a hagyományos alapfűszerek, de érdemes bátran kísérletezni! Íme néhány népszerű ízesítő:

  • Fokhagyma (ne túl sokat, mert keserű lehet!)
  • Babérlevél
  • Koriander
  • Mustármag
  • Fekete bors
  • Torma
  • Meggyfalevél (különleges ízt ad)

A cikk folytatásért nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!