hirdetés
A rántott tejbegríz elnevezés biztos többet mond, mint a macskanadrág. Mi Erdélyben így nevezzük, 60 évvel ezelőtt ettem először, drága nagymamám nagyon sokszor készített, házi barackdzsemmel, vaníliás porcukorral, fahéjjal. Kinek kedve és ízlése szerint, mai napig készítem az unokáimnak, a sikere töretlen.
Ajánló: Baconbe göngyölt, sült túrós csusza – ez valami fantasztikus
Hozzávalók:
A tejbegrízhez:
- 0,5 l tej
- 6 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A panírozáshoz és sütéshez:
- 10 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 1 evőkanál tej
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl napraforgóolaj (a sütéshez)
A tálaláshoz:
- 5 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 10 dkg lekvár vagy dzsem (ízlés szerint)
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!