Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Eperlekvár recept egyszerűen, csak 3 percig kell forralni

hirdetés

Elkészítés:

Kb 8 kg eper, 2 kg cukor, 4 citrom leve szükséges hozzá. Megpucoltam az epret, krumpli nyomóval összetörtem, lecukroztam, egy éjszakát állni hagytam. Másnap a citromok levével, felfőztem, kb. 3 percig forraltam. Most pedig megy a száraz dunsztba 24 órára. Az állaga közepesen sűrű, jól kenhető. A lekvár nem barnul be, a citrom levétől csodálatos színű marad.

Monika Kurucz receptje és fotói

Forrás: bidista

További érdekességek:

Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!