Elkészítés:
A burgonyát héjában főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni, és hámozzuk meg. A tojásokat szintén keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A füstölt kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
Keverjük össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd ízesítsük egy kis sóval és borssal. Ez lesz a tartármártás, amit a rétegek közé és a tetejére fogunk tenni. Kenjünk ki egy tepsit vajjal. Helyezzünk egy réteg felkarikázott burgonyát a tepsi aljára, majd tegyünk rá egy réteg tojást és kolbászt. Ezután kenjünk rá a tartármártásból. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok, és a tetejére is tartármártást tegyünk.
Szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára nem pirul.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy szépen szeletelhető legyen.
Ajánló: Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem