Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Én már csak így készítem a rakott krumplit: tartármártással a rétegek között

Én már csak így készítem a rakott krumplit tartármártással a rétegek között
hirdetés

Elkészítés:

A burgonyát héjában főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni, és hámozzuk meg. A tojásokat szintén keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A füstölt kolbászt vékony szeletekre vágjuk.

Keverjük össze a tejfölt, a majonézt és a mustárt, majd ízesítsük egy kis sóval és borssal. Ez lesz a tartármártás, amit a rétegek közé és a tetejére fogunk tenni. Kenjünk ki egy tepsit vajjal. Helyezzünk egy réteg felkarikázott burgonyát a tepsi aljára, majd tegyünk rá egy réteg tojást és kolbászt. Ezután kenjünk rá a tartármártásból. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok, és a tetejére is tartármártást tegyünk.

Szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára nem pirul.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy szépen szeletelhető legyen.

Ajánló: Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!