Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A karajt mossuk meg, majd töröljük szárazra, és vágjunk bele „zsebeket” úgy, hogy a húst ne vágjuk teljesen át. Sózzuk, borsozzuk a zsebeket ízlés szerint. Minden zsebbe tegyünk egy-egy szelet bacont, vékonyra szeletelt lilahagymát, pritamin paprikát, paradicsomot, kolbászkarikát és egy kis reszelt sajtot. Figyeljünk arra, hogy mindegyik zsebbe jusson minden hozzávalóból, hogy minden falat ízes és szaftos legyen.
A megtöltött karajt helyezzük egy tűzálló tepsibe, majd fedjük le alufóliával. Tegyük a sütőbe, és süssük 180 fokon kb. 2,5 órán keresztül. Az alacsony hőmérséklet és a fólia alatt történő sütés biztosítja, hogy a hús omlós és szaftos maradjon.
Miután a hús megpuhult, vegyük le róla az alufóliát, emeljük a sütő hőmérsékletét 250 fokra, és grillezzük még kb. 10-15 percig, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük fel. Kínálhatjuk burgonyapürével, friss salátával vagy akár egy finom házi kenyérrel.
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne
Forrás: Pappné Prétor Ágnes