ELKÉSZÍTÉS
Citromokat karikázzuk fel, a virágokkal helyezzük rá egy nagyobb edénybe és öntsük rá a vizet. Egy éjszakát pihen hűvös helyen. Másnap nyomkodjuk, és szűrjük le. Pucolt almákat reszeljük a zselébe, a dszemfixet keverjük össze a cukorral és azt is adjuk hozzá.
Forraljuk fel és forrástól számítva főzzük még 5 percet, esetleg lehet botmixerrel pürésíteni, üvegekbe tölteni és 5 percre állítsuk fejre. Ha kihűlt irány a kamra! A cukorból kevesebbet tettem bele, csak 60 dkg-t. Szárazdunsztban pihentettem őket. Figyeltem arra hogy a reszelt alma gyorsan belekerüljön a lébe, nehogy megbarnuljon.
Anyukámtól úgy tanultam, hogy amikor már úgy gondolom hogy kész, akkor veszek ki belőle egy porcelán tányérkára, megvárom míg kihűl. Így látni hogy milyen állagú lesz és meg is kóstolom, hogy elég édes e nekem. Nekem is hígnak tűnt a fazékban, de kihűlve tökéletes! A csoportban, tőletek tanultam! Isteni illat és íz! Köszönöm!
Jerica Banfalvi készítette el
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik