Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Egy séf elárulta a titkot: így kell palacsintát sütni anélkül, hogy olajozni kellene a serpenyőt, vagy olajat használnál

Egy séf elárulta a titkot így kell palacsintát sütni anélkül, hogy olajozni kellene a serpenyőt, vagy olajat használnál
hirdetés

Elkészítés:

Egy tálban keverd simára a tojásokat, a cukrot, a vaníliát és a sót. Add hozzá az olvasztott vajat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Kis adagokban szitáld bele a lisztet, és alaposan keverd el, hogy a tészta csomómentes legyen.

Tipp: Az olvasztott vaj hozzáadása miatt nem szükséges külön olajjal vagy vajjal kenegetned a serpenyőt – a palacsinta így is könnyedén elválik a sütőfelületről.

Alternatívák – tej és tojás nélkül is működik!

Tej helyett szénsavas víz:

Ha éppen nincs otthon tej, helyettesítsd szénsavas vízzel! Ettől a palacsinta extra könnyű és leveles állagú lesz.

Tojás nélkül:

Ha tojás sem áll rendelkezésedre, ne aggódj! A palacsinta tojás nélkül is elkészíthető, bár a színe halványabb, az állaga pedig kissé lágyabb lesz – de így is finom!

Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!