Elkészítés:
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Adjuk hozzá a tésztát és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, amíg al dente nem lesz. Szűrjük le a tésztát, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az uborkát mossuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A paprikát mossuk meg, magozzuk ki, és szintén vágjuk apró kockákra. A paradicsomot mossuk meg és kockázzuk fel. A lila hagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. A sonkát és a sajtot vágjuk kis kockákra.
Egy tálban keverjük össze a tejfölt és a majonézt. Ízesítsük sóval ízlés szerint. Ha szeretnénk, adjunk hozzá egy teáskanál mustárt, hogy még különlegesebb legyen az íze.
Egy nagy tálban keverjük össze a kihűlt tésztát, az apróra vágott zöldségeket, sonkát és sajtot.
Adjuk hozzá az öntetet, és alaposan keverjük össze, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen.
Tálalás előtt hűtsük a salátát legalább egy órára a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. Friss petrezselyemmel vagy snidlinggel is díszíthetjük tálalás előtt.
Ez a tésztasaláta remek választás lehet önálló ételként vagy köretként is. Jó étvágyat!
Finom puha lángos recept, ha kettéhajtod sem reped meg
Meggyes pudingos szelet recept, nálunk nagy favorit lett
Forrás: bidista