hirdetés
Mamám mézes krémese legendás volt, a legeslegfinomabb, amit valaha kóstoltam. Sajnos nem tanultam el tőle a receptet, de a régi szakácskönyveket bújva megtaláltam a legjobb receptet.
A mézes krémest érdemes legalább egy nappal előbb összeállítani, mint ahogy kínálnád, ugyanis a lapok frissen még törékenyek és kemények, a tölteléktől puhulnak meg.
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 15 dkg puha vaj
- 6 evőkanál folyékony méz
- 2 db tojás
- 4-5 evőkanál tejföl
Krém:
- 4 narancs reszelt héja
- 4 narancs leve
- annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék
- 8 púpos evőkanál liszt
- 4 db tojássárga
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
Máz:
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!