hirdetés
Érdemes dupla adaggal készíteni, mert nagy sikere lesz, mert ennek az édes lekvárral megkent kifliknek nem lehet ellenállni.
Az édes töltelékkel gazdagított kiflit könnyű elkészíteni, a tésztája nagyon puha. A finomság jól zárható dobozban 2-3 napig is eláll, egy édesszájú ismerős névnapjára vagy születésnapjára tökéletes ajándék vagy vendégváró.
Ha egy kis különlegességet csempésznél bele, akkor 1 darab reszelt citrom- vagy narancshéj kerüljön a tésztába. A kifli bármilyen lekvárral finom, próbáld ki házi szilvalekvárral, barackkal vagy eperrel. Tökéletes finomság, reggeli kávé mellé is jólesik megenni.
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt átszitáljuk,
- 2,5 dl tej,
- 1,5 dl olaj,
- 2 tojássárgája,
- 1 mokas kanál só,
- 3 vagy 4 evőkanál porcukor,
- 5 dkg élesztő,
- 0,5 csomag sütőpor.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!