hirdetés
Édesanyám kapros túrós lepény receptje
Ez a kelt tésztából készült kapros-túrós lepény valódi klasszikus sütemény, amelyet generációkon át őriztek meg: édesanyám még nagymamájától tanulta, és saját kezűleg jegyezte fel fiatalkori szakácskönyvébe.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es
Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g liszt
- 120 g zsír
- 3 ek. cukor
- 20 g friss élesztő
- fél kk. só
- kb. 3 ek. tejföl
Túrós réteg:
- 750 g túró
- csipet só
- 50 g puha vaj
- 3 ek. cukor
- 3 tojás
- 2 ek. búzadara
- 2 ek. liszt
- 1 kis csokor kapor
Tetejére:
- 1 ek. tejföl
A mennyiségek egy kb. 38×26 cm-es tepsire elegendőek.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!