Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg, majd vágd falatnyi darabokra vagy csíkokra – ahogy neked tetszik. Keverj össze lisztet, tojást és tejet, amíg sűrű palacsintatészta állagot kapsz. Add hozzá az összepréselt fokhagymát, a reszelt sajtot, sót, borsot, és ízlés szerint ételízesítőt. Alaposan keverd össze a masszát.
A csirkefalatkákat forgasd bele a sajtos masszába, ügyelve arra, hogy minden darab jól bevonódjon.
Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben.Villával egyenként helyezd a falatkákat az olajba, ügyelve arra, hogy ne érjenek össze (ha mégis, az sem gond, csak nagyobb darabok lesznek). Süssd őket aranybarnára, majd helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.
A bundás csirkemell falatokhoz szinte bármilyen köret illik: tálalhatod sült krumplival, párolt rizzsel, vagy akár friss salátával is.