Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Egy nagy tálban keverjük össze sóval, borssal és kókuszzsírral (vagy vajjal, zsírral).
Tegyük a burgonyát egy tepsibe, és süssük 190-200 fokon, amíg majdnem készre nem sül. Ez körülbelül 25-30 percet vesz igénybe. Ha a burgonya kezd pirulni, készen áll a következő lépésre.
Mialatt a burgonya sül, mossuk meg a csirkemájat és hagyjuk egészben.
Egy tálban keverjük össze a csirkemájat borssal, fokhagymaporral, majoránnával és egy kevés olajjal.
A majdnem kész burgonyára helyezzük rá az előkészített csirkemájat.
Emeljük a sütő hőmérsékletét 210 fokra, és süssük a májat körülbelül 8-8 percig mindkét oldalán. Győződjünk meg róla, hogy a máj belseje nem marad véres. Ehhez használjunk késpróbát.
A megsült csirkemájat vegyük ki a tepsiből, és helyezzük egy tányérra. Fedjük le alufóliával, hogy pihenjen, és közben egy kis levet is ereszt.
A burgonyát tegyük vissza a sütőbe, és a legmagasabb hőmérsékleten süssük pirosra, ropogósra.
Jó étvágyat kívánunk!
József Urbán konyhájából!
Forrás: ketkes
Fiatal kakas pörkölt recept, egyik nagy kedvencünk, nem tudjuk megunni