Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Citromkrémes rolád készült, szinte azonnal elfogyott

Citromkrémes rolád készült, szinte azonnal elfogyott
hirdetés

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Válaszd szét a tojásokat, a tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd fokozatosan add hozzá a lisztet. Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot a tojássárgájás masszába, hogy a tészta könnyű maradjon. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tésztát, és süsd 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz. A megsült piskótát még melegen tekerd fel egy konyharuha segítségével, majd hagyd kihűlni.

Forrald fel a tejet, majd fokozatosan keverd bele a búzadarát. Főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni. A vajat vagy margarint keverd ki a porcukorral, míg habos nem lesz. Add hozzá a kihűlt búzadarát, valamint a citrom reszelt héját és levét. Keverd simára a krémet.

A kihűlt piskótát tekerd ki, és kend meg egyenletesen a citromkrémmel. Tekerdd vissza a piskótát, és a maradék krémmel kend meg a külsejét is. Tedd hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon, majd szeletelve tálald.

    Ajánlott cikkek:

    A 2 kamasz fiam minden héten ezt kéri tőlem, leveles tészta almás pudinggal

    Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!