Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Válaszd szét a tojásokat, a tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.
A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd fokozatosan add hozzá a lisztet. Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjehabot a tojássárgájás masszába, hogy a tészta könnyű maradjon. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a tésztát, és süsd 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz. A megsült piskótát még melegen tekerd fel egy konyharuha segítségével, majd hagyd kihűlni.
Forrald fel a tejet, majd fokozatosan keverd bele a búzadarát. Főzd sűrűre, majd hagyd kihűlni. A vajat vagy margarint keverd ki a porcukorral, míg habos nem lesz. Add hozzá a kihűlt búzadarát, valamint a citrom reszelt héját és levét. Keverd simára a krémet.
A kihűlt piskótát tekerd ki, és kend meg egyenletesen a citromkrémmel. Tekerdd vissza a piskótát, és a maradék krémmel kend meg a külsejét is. Tedd hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon, majd szeletelve tálald.
Ajánlott cikkek:
A 2 kamasz fiam minden héten ezt kéri tőlem, leveles tészta almás pudinggal
Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem