Elkészítés:
Fél kiló borsót felteszünk főni annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a vegetát, borsot, Erős Pistát és az apróra vágott hagymát. Addig főzzük, amíg a borsó megpuhul (kb. 20-30 perc).
Közben egy serpenyőben az olajon világos zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a borsós lé egy részét, csomómentesre keverjük, és visszaöntjük a főzelékbe. Ezzel besűrítjük a főzeléket.
A debreceni kolbászt (vagy bármilyen kolbászt, virslit) serpenyőben megsütjük, majd felkarikázzuk.
A főtt nokedlit hozzáadjuk a borsófőzelékhez.
A felkarikázott kolbászt is hozzáadjuk, majd az egészet összeforraljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint friss kenyérrel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
(Judit Kincses konyhájából)
Forrás: ketkes
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik