Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Borsófőzelék recept nokedlivel és sült kolbásszal, nagyon finom lett

hirdetés

Elkészítés:

Fél kiló borsót felteszünk főni annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a vegetát, borsot, Erős Pistát és az apróra vágott hagymát. Addig főzzük, amíg a borsó megpuhul (kb. 20-30 perc).

Közben egy serpenyőben az olajon világos zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a borsós lé egy részét, csomómentesre keverjük, és visszaöntjük a főzelékbe. Ezzel besűrítjük a főzeléket.

A debreceni kolbászt (vagy bármilyen kolbászt, virslit) serpenyőben megsütjük, majd felkarikázzuk.

A főtt nokedlit hozzáadjuk a borsófőzelékhez.

A felkarikázott kolbászt is hozzáadjuk, majd az egészet összeforraljuk.

    Tálalás előtt ízlés szerint friss kenyérrel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

    (Judit Kincses konyhájából)

    Forrás: ketkes

    További érdekességek:

    Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

    Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

    Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!