Elkészítés:
A paradicsomokat (3-4 kg) megmostam, kockákra vágtam és átpasszíroztam. A felkockázott hagymát (3 db) megdinszteltem, majd a végén hozzáadtam a fokhagymát (6-7 gerezd). Ezt követően felöntöttem a paradicsomlével, és elkezdtem főzni fedő alatt. A sárgarépát (3 szál), a fehérrépát (3 szál) és a zellergumót (1 nagy fej) finomra reszeltem, majd hozzáadtam a forrásban lévő paradicsomszószhoz. Ezt a keveréket egy órán át vagy másfél órán keresztül, fedő alatt, óvatosan kevergetve főztem. Ízesítettem oregánóval, bazsalikommal (amit a kertből szedtem), babérlevéllel, sóval, cukorral (ebből nem sajnáltam) és borssal. Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítettem, majd leszűrtem. A pürésítés közben nátrium-benzoátot is adtam hozzá, körülbelül egy kávéskanállal. Üvegbe töltés előtt a tetejére is tettem egy késhegynyi nátrium-benzoátot. Remélem, mindenkinek ízleni fog, jó étvágyat kívánok hozzá!
Gabriella Evelin Áll receptje és fotói alapján.
Régi családi recept: Házi fokhagymás kenyér a nagymamámtól
Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept
Forrás: ketkes