Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Bolognai alap télire, sok ételhez fel lehet használni, egyszerű és mégis nagyon finom

Bolognai alap télire, sok ételhez fel lehet használni, egyszerű és mégis nagyon finom
hirdetés

Elkészítés:

A paradicsomokat (3-4 kg) megmostam, kockákra vágtam és átpasszíroztam. A felkockázott hagymát (3 db) megdinszteltem, majd a végén hozzáadtam a fokhagymát (6-7 gerezd). Ezt követően felöntöttem a paradicsomlével, és elkezdtem főzni fedő alatt. A sárgarépát (3 szál), a fehérrépát (3 szál) és a zellergumót (1 nagy fej) finomra reszeltem, majd hozzáadtam a forrásban lévő paradicsomszószhoz. Ezt a keveréket egy órán át vagy másfél órán keresztül, fedő alatt, óvatosan kevergetve főztem. Ízesítettem oregánóval, bazsalikommal (amit a kertből szedtem), babérlevéllel, sóval, cukorral (ebből nem sajnáltam) és borssal. Amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítettem, majd leszűrtem. A pürésítés közben nátrium-benzoátot is adtam hozzá, körülbelül egy kávéskanállal. Üvegbe töltés előtt a tetejére is tettem egy késhegynyi nátrium-benzoátot. Remélem, mindenkinek ízleni fog, jó étvágyat kívánok hozzá!

Gabriella Evelin Áll receptje és fotói alapján.

Régi családi recept: Házi fokhagymás kenyér a nagymamámtól

Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept

Forrás: ketkes

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!