Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és zsiradékon megdinszteljük, amíg megpuhul és aranybarna lesz.
Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és tovább pirítjuk, amíg a hús minden oldala kifehéredik, és helyenként enyhén pirult lesz.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot és pirospaprikát. Jól elkeverjük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst éppen ellepje.
A húsos keveréket fedő alatt félpuhára pároljuk, időnként megkeverve, és szükség szerint pótolva a vizet.
Amikor a hús már félpuha, hozzáadjuk a rizst, majd felöntjük a rizs mennyiségének kétszeresével, azaz 6 dl vízzel.
Lefedve forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten, időnként megkeverve, addig pároljuk, amíg a rizs és a hús teljesen megpuhul, és a szaft szinte teljesen eltűnik.
Ha úgy érzed, hogy az együtt főzés nem biztos sikerülne, akkor külön is megfőzheted a rizst, és tálalás előtt hozzákeverheted a kész húshoz.
Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett
Pásztortarhonya recept virslivel, én így szeretem