hirdetés
Így készítsd el a tökéletes bakonyi betyárlevest
- A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, egyébként korábban mindig húslevest készítettem vasárnaponként, csak meguntuk
- Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd ezt az egészet készre főzzük.
- Ezután már csak liszttel és tejföllel kell kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, azután lisztből, tojásból vékony laskatésztát gyúrunk (vagy csipetkét készítünk),
- tálalás előtt a levesbe főzzük, és már kész is van. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Ezt olvastad már? Egy kis frankfurti leves recept, nálunk nagy sláger
Miért fogyassz bakonyi betyárlevest?
A Bakonyi betyárleves fogyasztása több okból is nagyszerű választás. Először is a legfontosabb, hogy a benne lévő gombák és zöldségek gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az egészséget és az immunrendszert, és az én koromban ez már nagyon jól jön.
Másodszor, a leves tápláló és laktató, ami kiváló választás lehet a hidegebb napokon, amikor a szervezetnek több energiára van szüksége, de ugyan úgy elkészítem és elfogyasztom melegebb napokon is.
Desszertnek ezt érdemes készíteni mellé: Ez a citromos desszert csak úgy elolvad a szádban, annyira szaftos és omlós