Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Amit minden vasárnap elkészítek: Bakonyi betyárleves nyugdíjas módra

bakonyi betyárleves
hirdetés

Így készítsd el a tökéletes bakonyi betyárlevest

  1. A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, egyébként korábban mindig húslevest készítettem vasárnaponként, csak meguntuk
  2. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd ezt az egészet készre főzzük.
  3. Ezután már csak liszttel és tejföllel kell kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, azután lisztből, tojásból vékony laskatésztát gyúrunk (vagy csipetkét készítünk),
  4. tálalás előtt a levesbe főzzük, és már kész is van. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Ezt olvastad már? Egy kis frankfurti leves recept, nálunk nagy sláger

Miért fogyassz bakonyi betyárlevest?

A Bakonyi betyárleves fogyasztása több okból is nagyszerű választás. Először is a legfontosabb, hogy a benne lévő gombák és zöldségek gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek támogatják az egészséget és az immunrendszert, és az én koromban ez már nagyon jól jön.

Másodszor, a leves tápláló és laktató, ami kiváló választás lehet a hidegebb napokon, amikor a szervezetnek több energiára van szüksége, de ugyan úgy elkészítem és elfogyasztom melegebb napokon is.

Desszertnek ezt érdemes készíteni mellé: Ez a citromos desszert csak úgy elolvad a szádban, annyira szaftos és omlós

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!