hirdetés
Amit minden vasárnap elkészítek: Bakonyi betyárleves nyugdíjas módra
A Bakonyi betyárleves nyugdíjas módra (általam, nyugdíjasként tökéletesre fejlesztve) egy hagyományos magyar étel, amely minden vasárnap megtölti a konyhát és a szíveket otthonos melegséggel, legalábbis a mi házunkban.
Ajánló: Mutatjuk a titkot – Pirított gomba, ettől lesz olyan finom!
Ez az ízletes leves a bakonyi erdők zamatos gombáit, fűszeres húsokat és gazdag, krémes alapot ötvözi. Kiváló választás, ha valami laktató és lélekmelengető fogásra vágyunk, amit az unokák, nagyszülők is szívesen fogyasztanak.
Hozzávalók a bakonyi betyárleveshez:
- 50 dkg marhaszegy (esetleg sertéscomb),
- 50 dkg tyúk,
- 25 dkg vegyes zöldség,
- 10 dkg zeller,
- 1 fej hagyma,
- 1 db hegyes paprika,
- só,
- egész bors
- liszt, tejföl a habaráshoz,
- laskatésztának: 8 dkg liszt, 1/2 tojás.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!