Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Amit 100 háziasszonyból csak 3-4 tud: Itt a lencsefőzelék 3 nagy trükkje

Amit 100 háziasszonyból csak 3-4 tud: Itt a lencsefőzelék 3 nagy trükkje
hirdetés

Hozzávalók a tökéletes lencsefőzelékhez:

  • 40 dkg lencse
  • 25 dkg füstölt sonka (vagy füstölt hús, bármilyen sertés rész)
  • 3 dl tejföl 2,5 dl a főzelékbe, 0,5 dl a tálaláshoz
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • 4 db babérlevél
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál édes pirospaprika
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál étolaj
  • só, bors ízlés szerint 

Ajánlott: Az 5 legfinomabb szilveszteri étel, amit pillanatok alatt elkészíthetsz

A lencsefőzelék elkészítése:

Először is a lencsét kiválogatjuk, többször öblítjük és pár órára beáztatjuk, igy kevesebbet kell majd főzni. A füstölt sonkát két babérlevéllel megfőzzük annyi vízben, hogy a párolgás ellenére is maradjon 1,5 liter lé rajta. Miután a sonka megfőtt, leszűrjük a levét és ebben a lében kezdjük el főzni a lencsét.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajban üvegesre pároljuk. A lencséhez adjuk a megtisztított nyers sárgarépát és a párolt hagymát, ízlés szerint adunk hozzá őrölt borst, 2 db babérlevelet, de a sóval vigyázzunk mert a sonka leve eleve sós. Ezek után felforraljuk, közben kevergetjük és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük (kb. 45 perc alatt).

Ez is érdekelhet: Nincs szilveszter töltött káposzta nélkül, de ez a legfinomabb recept! Még a vidéki nagyanyámtól tanultam

Tejfölös habarást készítünk, a tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet, mustárt, cukrot, édes pirospaprikát és kb. 2 dl vizet. Az egészet csomómentesre elkeverjük és folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, közepes lángon.  A legvégén hozzáadjuk a citrom levét, sót, borst, cukrot ízlés szerint. Mikor kész van, kiemeljük belőle a sárgarépát és a sonkát, melyet felszeletelünk a tálaláshoz.

 Jó étvágyat! 

(VIA)

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!