Elkészítés:
Ha nem kifejtve vásároltad meg, pucold meg a friss zöldborsót. Pucold meg és vágd fel a zöldségeket apróra, majd a borsóval együtt fele-fele arányban kevés olaj-vaj keveréken párold meg. Az apróra vágott hagymát dinszteld meg olajon, adj hozzá sót és pirospaprikát, majd öntsd fel vízzel, és add hozzá a felvágott zöldségeket is.
Tedd a levesbe a zellerlevelet és adj hozzá egy kevés őrölt borsot is, majd főzd az egészet, addig amíg puha nem lesz. Ezalatt verd fel a tojást és csurgass bele olvasztott vajat. Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy galuska tésztát kapj. Forrald fel a levest és szaggasd bele a galuskát. Amikor készre főtt a leves, a végén ízesítsd rengeteg apróra vágott petrezselyemmel, amitől még istenibb lesz.
Jó étvágyat!
Ajánló:
Borsófőzelék recept nokedlivel és sült kolbásszal, nagyon finom lett
A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz