Tészta elkészítése: Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, sót, borsot és, ha szeretnénk, a pirospaprikát és fokhagymaport. Keverjük össze, amíg homogén masszát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis extra lisztet, hogy a tészta ne legyen túl folyós.
Sütés: Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel elegendő olajat közepes lángon. Egy kanál segítségével tegyünk a serpenyőbe a tócsni masszából, és lapítsuk el óvatosan, hogy kb. 1-1,5 cm vastag korongokat kapjunk. Süsük aranybarnára mindkét oldalát, ami általában 3-4 percet vesz igénybe oldalanként.
Amint megsültek a tócsnik, célszerű őket papírtörlőre rakni, így lecsöpög róla a felesleges olaj és ropogósak maradnak.
Tálaljuk melegen, friss tejföllel vagy fokhagymás joghurttal, esetleg egy kevés apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva. Tökéletes választás akár önálló ételként, akár köretként húsételek mellé.
Hozzávalók
- 1 dl tejföl (20%-os)
- 1 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 0,5 mokkáskanál őrölt színes bors
Elkészítése:
Az összes hozzávalót összekeverjük és gyakorlatilag kész is a mártogatós. Tökéletes választás a tócsni mellé. Tuti tipp, ha még sajtot is reszelünk a tócsnira.
Jó étvágyat kívánok!
Ajánló:
Csodát tesz a veteményesben ez a házi műtrágya, amióta tudom csak ezt használom
A virágok átültetésének szabályai, amiket mindenki elhibáz és a virág látja kárát!