Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A tökéletes tócsni titka, amit a háziasszonyok 90 %-a nem ismer

tócsni
hirdetés

Tészta elkészítése: Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, sót, borsot és, ha szeretnénk, a pirospaprikát és fokhagymaport. Keverjük össze, amíg homogén masszát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis extra lisztet, hogy a tészta ne legyen túl folyós.

Sütés: Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel elegendő olajat közepes lángon. Egy kanál segítségével tegyünk a serpenyőbe a tócsni masszából, és lapítsuk el óvatosan, hogy kb. 1-1,5 cm vastag korongokat kapjunk. Süsük aranybarnára mindkét oldalát, ami általában 3-4 percet vesz igénybe oldalanként.

Amint megsültek a tócsnik, célszerű őket papírtörlőre rakni, így lecsöpög róla a felesleges olaj és ropogósak maradnak.

Tálaljuk melegen, friss tejföllel vagy fokhagymás joghurttal, esetleg egy kevés apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva. Tökéletes választás akár önálló ételként, akár köretként húsételek mellé.

Hozzávalók

  • 1 dl tejföl (20%-os)
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 0,5 mokkáskanál őrölt színes bors

Elkészítése:

Az összes hozzávalót összekeverjük és gyakorlatilag kész is a mártogatós. Tökéletes választás a tócsni mellé. Tuti tipp, ha még sajtot is reszelünk a tócsnira.

Jó étvágyat kívánok!

Ajánló:

Csodát tesz a veteményesben ez a házi műtrágya, amióta tudom csak ezt használom

A virágok átültetésének szabályai, amiket mindenki elhibáz és a virág látja kárát!

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!