Elkészítése:
Forraljuk egy lábasban annyi vizet, hogy teljesen ellepje a tojásokat.
Ha elkezd forrni vegyük le a tűzhely erősségét, elég ha kicsit gyöngyözik a víz. Süllyesszük a szobahőmérsékletű tojásokat a vízbe óvatosan, lehetőleg egyenként, hogy ne sérüljenek.
A legfontosabb rész, hogy órával mérjük a 6 és fél percet, nagyon maximum 7 percet, de annál többet ne hagyjuk a forró vízben.
Amikor letelt az idő szedjük k ia tojásokat és tegyük őket egy hideg vízzel teli tálba. Célszerű ezt a vizet cserélni, hogy mindig hideg maradjon, így a tojások is gyorsan lehűlnek és nem főnek tovább.
Annyi dolgunk maradt, hogy megpucoljuk őket és kész is a tökéletes lágytojás.
10 perces tojás
Főtt tojás, amelynek a fehérje és a sárgája egyaránt megfőtt, de nem túlfőtt.
Ezt olvastad már? 10 háziasszonyból alig 3 ismeri a tökéletes fasírt titkát. Pedig nem egy nagy ördöngösség