A tökéletes lágytojás titka: ettől lesz igazán folyós és krémes
Hány percig főzzük a tojást, és hogyan hámozzuk meg, hogy szép maradjon? Mutatjuk az összes trükköt, amellyel biztosan kívül-belül hibátlan lesz a végeredmény.
A tojásfőzés nem tűnik egy nehéz feladatnak, de számos buktatót rejt magában. A tárolásnál, a főzésnél és a pucolásnál is el tudjuk rontani. Mutatjuk, hogy tudsz kifogástalan állagú főtt tojást készíteni otthon.
Ez is érdekelhet: A zöldségárus tanácsa: ha így tárolod a zöldségeket kétszer annyi ideig friss marad
Tárolás
A tojásokat állítva, csúcsosabb felükkel felfele, száraz, hűvös helyen tároljuk. A nagyon friss és sötét héjú tojásokat nehezebb pucolni, jót tesz neki, ha pár napot pihen a hűtőben és nem egyből főzzük meg. Ha vendégeket várunk és biztosra akarunk menni válasszuk a világosabb héjú tojásokat.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!